Onderwerpen besproken op trilaterale bijeenkomst in Brussel onthuld

De kwesties die zijn besproken tijdens de bijeenkomst van de leiders van Azerbeidzjan en Armenië in Brussel met deelname van de voorzitter van de Raad van de Europese Unie Charles Michel zijn onthuld, meldt APA.

Tijdens de trilaterale bijeenkomst werd gesproken over de afbakening van de grenzen, voortzetting van de onderhandelingen over het vredesverdrag, het openen van transportcorridors, het aanleggen van transportverbindingen met andere delen van de autonome republiek Nachchivan in Azerbeidzjan, de verwijdering van illegale militaire eenheden van het grondgebied van Azerbeidzjan en hun ontwapening, en smokkelproblemen op de weg naar Lachin. Tegelijkertijd werd het vooruitzicht van humanitair transport vanuit de richting Barda-Aghdam besproken.

Ook werd gesproken over Armeense inwoners die in Karabach wonen als onderdeel van Azerbeidzjan binnen het kader van de grondwet en de soevereiniteit van Azerbeidzjan. Tegelijkertijd werd de kwestie van de gemeenschap in West-Azerbeidzjan en de kwestie van terugkeer besproken.

Bovendien werd de kwestie van soldaten die de grens oversteken besproken tijdens de ontmoeting van de president van de Republiek Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, met de voorzitter van de Raad van de Europese Unie, Charles Michel, en de premier van Armenië, Nikol Pashinyan.

Er wordt opgemerkt dat Azerbeidzjan het “2+2” formaat met betrekking tot de soldaten die de grens oversteken steunt en bereid is om dit te garanderen.