Ontmoeting van vice-premiers van Azerbeidzjan en Armenië aan de grens

Op 30 november vond de vijfde vergadering van de Staatscommissie voor de afbakening van de staatsgrens tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Armenië en de Commissie voor de afbakening van de staatsgrens en grensbeveiliging tussen de Republiek Armenië en de Republiek Azerbeidzjan plaats aan de grens tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Armenië onder voorzitterschap van de vice-premier van de Republiek Azerbeidzjan, Shahin Mustafayev, en de vice-premier van de Republiek Armenië, Mher Grigoryan, meldt Report.az meldt, verwijzend naar het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan.

De partijen bespraken verschillende organisatorische en procedurele zaken en gingen verder met hun bespreking van afbakeningskwesties.

De partijen hebben een eerste akkoord bereikt over de tekst van de verordening over het organiseren en houden van vergaderingen en gezamenlijke werkvergaderingen tussen de Staatscommissie voor de afbakening van de staatsgrens tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Armenië en de Commissie voor de afbakening van de staatsgrens en grensbeveiliging tussen de Republiek Armenië en de Republiek Azerbeidzjan.

De partijen kwamen overeen te beginnen met de onderhandelingen over de ontwerpverordening betreffende de gezamenlijke activiteiten van de Staatscommissie voor de afbakening van de staatsgrens tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Republiek Armenië en de Commissie voor de afbakening van de staatsgrens en grensbeveiliging tussen de Republiek Armenië en de Republiek Azerbeidzjan. De partijen waren ook overeengekomen om de bijeenkomsten van de commissies te intensiveren.

De partijen zijn ook overeengekomen om de datum en plaats voor de volgende vergadering van de commissies vast te stellen.

11:24

De vergadering van de afbakeningscommissie van Azerbeidzjan en Armenië is begonnen aan de grens, zei het kantoor van de vicepremier van Armenië, Mher Grigoryan.

De vergadering wordt gehouden aan de grens met Gazakh. De Azerbeidzjaanse kant wordt vertegenwoordigd door vice-premier Shahin Mustafayev, en de andere kant – door zijn Armeense collega Mher Grigoryan.