Persbericht over de ontmoeting tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan en Armenië in Arlington, Virginia

Minister van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan Jeyhun Bayramov en minister van Buitenlandse Zaken van Armenië Ararat Mirzoyan hebben op 27-29 juni bilaterale onderhandelingen gevoerd in het George Schultz National Foreign Affairs Training Center in Arlington, Virginia. In Washington hadden ze een ontmoeting met minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken en assistent van de president en nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan.

De ministers en hun teams boekten verdere vooruitgang met betrekking tot het ontwerp van het bilaterale vredesakkoord en de totstandbrenging van interstatelijke betrekkingen. Zij bereikten overeenstemming over aanvullende artikelen en bereikten wederzijds begrip over de ontwerpovereenkomst, maar erkenden tegelijkertijd dat de standpunten over enkele belangrijke kwesties nog verder uitgewerkt moeten worden.

Beide ministers spraken hun waardering uit voor het feit dat de VS als gastheer optreedt voor de onderhandelingen tussen Azerbeidzjan en Armenië, en zegden toe de onderhandelingen te zullen voortzetten.

Referentie: Republiek Azerbeidzjan Ministerie van Buitenlandse Zaken