President: AzerbeidzjaansChinese betrekkingen zijn gebaseerd op wederzijds respect en vriendschap

“Grote Leider Heydar Aliyev heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en China. Zijn bezoeken aan China en ontmoetingen met de Chinese leiders creëerden het kader voor onze samenwerking,” zei president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev toen hij werd geïnterviewd door het mediaconcern China Media Group.

Report.az meldt via AZERTAC dat het staatshoofd benadrukte dat de basis voor de bilaterale samenwerking toen is gelegd en dat de betrekkingen tussen de twee landen zich nu zeer succesvol ontwikkelen: “De agenda is veel breder dan 30 jaar geleden, en deze betrekkingen zijn gebaseerd op wederzijds respect en vriendschap.”

“De standpunten van Azerbeidzjan en China vallen samen op het gebied van economische samenwerking. We zien de groeiende aantallen wederzijdse handel en vooral het potentieel,” zei president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev toen hij werd geïnterviewd door de mediacorporatie China Media Group.

“We zien nieuwe transportroutes ontstaan, die onze landen in de toekomst nog meer zullen verenigen. En dat zal ook een grote bijdrage leveren aan de regionale veiligheid en stabiliteit. Want wanneer landen verenigd zijn in een vorm van samenwerking die voor beide partijen voordelig is, draagt dat bij aan regionale stabiliteit, voorspelbaarheid, welvaart en ontwikkeling”, voegde het staatshoofd eraan toe.