President Ilham Aliyev: Armenië heeft onze natuur een zware slag toegebracht

“Armenië heeft een enorme klap toegebracht aan onze natuur als gevolg van de activiteiten van ondernemingen die in Armenië actief zijn en tegelijkertijd als gevolg van de wrede exploitatie van onze natuurlijke hulpbronnen in de destijds bezette gebieden in Karabach en Oost-Zangezur,” zei president Ilham Aliyev toen hij een bijeenkomst toesprak over de sociaaleconomische resultaten van zes maanden van 2023, meldt Report.az verwijzend naar AzerTag.

“Het volstaat te zeggen dat de Armeniërs meer dan 60.000 hectare bos hebben vernietigd, geplunderd, verwijderd en verkocht,” merkte het staatshoofd op.

“Er moet nu rekening worden gehouden met grensoverschrijdende bedreigingen. En het standpunt van Azerbeidzjan hier is nog steeds gebaseerd op internationale ervaring, gebaseerd op internationale verdragen, waaronder het Verdrag van Espoo,” benadrukte president Ilham Aliyev.

President Ilham Aliyev: Armenië heeft onze natuur een zware slag toegebracht

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) heeft gereageerd op de informatie over het vervoer van ongeautoriseerde goederen door de Lachin-corridor, meldt Report.az.

“Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) is op de hoogte van de bezorgdheid over het vervoer van ongeoorloofde goederen via de Lachin-corridor en steunt dergelijke activiteiten niet. In geen enkel voertuig van het ICRC is ongeautoriseerd materiaal aangetroffen. Alle vracht wordt onderworpen aan douanecontroles door de Republiek Azerbeidzjan. We betreuren het echter dat vier ingehuurde chauffeurs zonder ons medeweten probeerden commerciële goederen te vervoeren in hun eigen voertuigen waarop tijdelijk het ICRC-embleem stond. Deze personen waren geen personeelsleden van het ICRC en hun arbeidscontracten werden onmiddellijk beëindigd door het ICRC. Ons werk langs de Lachin-corridor is altijd strikt humanitair. Dit essentiële werk, waardoor meer dan 600 patiënten geëvacueerd konden worden voor medische verzorging en medische voorraden, voedsel, babyvoeding en andere benodigdheden de gezondheidszorg en gezinnen konden bereiken, moet voortgezet kunnen worden. Dit werk wordt altijd gedaan met de instemming van de partijen en maakt een verschil in het leven van duizenden mensen,” zei het ICRC in de reactie.