President Ilham Aliyev: De antiterreuroperatie heeft plaatsgevonden zonder schade aan de civiele infrastructuur of slachtoffers onder de burgerbevolking.

“Op één dag, in minder dan één dag zelfs, heeft de antiterreuroperatie ons volledig in staat gesteld om onze soevereiniteit te herstellen. De operatie vond plaats zonder schade aan de civiele infrastructuur of slachtoffers onder de burgers,” zei president Ilham Aliyev toen hij het forum met de titel “Karabach: Terug naar huis na 30 jaar. Accomplishments and Challenges”, dat mede georganiseerd werd door de ADA Universiteit en het Centrum voor Analyse van Internationale Betrekkingen, meldt Report.az.

“We kondigden aan dat als het leger zijn wapens neerlegde, wij zouden stoppen en hen zouden toestaan te vertrekken. Dat duurde dus minder dan 24 uur. Nadat ze hadden aangekondigd dat ze zich zouden overgeven, waren al hun acties op de grond gestopt. Ik denk dat dit de belangrijkste gebeurtenissen zijn sinds onze laatste bijeenkomst in mei,” benadrukte het staatshoofd.