President Ilham Aliyev feliciteert Joe Biden

De president van Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, heeft een felicitatiebrief gestuurd naar de president van de Verenigde Staten van Amerika, Joe Biden.

De brief luidt:

“Geachte heer president,

“Het is ter gelegenheid van de nationale feestdag van de Verenigde Staten van Amerika – Onafhankelijkheidsdag dat ik namens mijzelf en namens het volk van Azerbeidzjan mijn welgemeende felicitaties aan u en, via u, het vriendelijke volk van de Verenigde Staten van Amerika overbreng en mijn beste wensen aanbied.

“De betrekkingen tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Verenigde Staten van Amerika hebben zich dynamisch ontwikkeld, zijn geworteld in vriendschap en samenwerking en zijn gestegen naar het niveau van strategisch partnerschap op een aantal gebieden. Het aanpakken van mondiale uitdagingen en de confrontatie met internationaal terrorisme, actieve en productieve gezamenlijke inspanningen op het gebied van veiligheid en betrokkenheid over het hele spectrum op economisch gebied behoren tot de belangrijkste factoren die onze bilaterale betrekkingen kenmerken.

“Onze kritische samenwerking in de energiesector is verheugend. De Verenigde Staten zijn in elke fase een vastberaden en standvastig voorstander van het energiebeleid van Azerbeidzjan gebleven. We waarderen vooral de nauwe samenwerking tussen onze naties bij het waarborgen van de energiezekerheid en de uitgebreide steun van de VS voor grootschalige transnationale projecten die door ons worden uitgevoerd.

“Op dit moment is er een gunstig klimaat ontstaan voor het inluiden van duurzame vrede in de zuidelijke Kaukasus. Wij hebben grote waardering voor de inspanningen van de VS om de betrekkingen tussen Armenië en Azerbeidzjan te normaliseren en voor het proces ter voorbereiding van het vredesakkoord op basis van de normen en beginselen van het internationaal recht.

“Geachte Mr. President,

“Vandaag zijn we vastbesloten om te profiteren van het aanzienlijke potentieel van gezamenlijke activiteiten op een aantal gebieden en onze banden met de VS verder uit te breiden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze consistente inspanningen zullen voortzetten om het partnerschap tussen Azerbeidzjan en de VS te ontwikkelen en te verstevigen, op basis van wederzijds vertrouwen en steun, in lijn met de belangen van onze staten en in het belang van de welvaart van onze volkeren.

“Op deze gedenkwaardige dag grijp ik deze gelegenheid aan om u een goede gezondheid en succes toe te wensen en eeuwige voorspoed voor het bevriende volk van de Verenigde Staten van Amerika.”

Referentie: Report.az