President Ilham Aliyev: geslaagde ontwikkeling van vriendschap en samenwerking tussen Azerbeidzjan en Moldavië verheugend

Ilham Aliyev, president van de Republiek Azerbeidzjan, heeft een felicitatiebrief gestuurd naar Maia Sandu, president van Moldavië, nu haar land de nationale feestdag – Onafhankelijkheidsdag – viert, zo meldt Report.az.

“Namens mijzelf en namens het volk van Azerbeidzjan feliciteer ik u en via u al uw volk van harte met de nationale feestdag van de Republiek Moldavië – Onafhankelijkheidsdag.

De succesvolle ontwikkeling van vriendschap en samenwerking tussen Azerbeidzjan en Moldavië op basis van goede tradities is verheugend. Het hoge niveau van onze politieke betrekkingen heeft een goede basis gelegd voor de uitbreiding van onze wederzijds voordelige samenwerking op een aantal gebieden.

Ik heb de meest aangename herinneringen aan onze ontmoeting met u in een sfeer van oprechtheid en wederzijds vertrouwen, onze onderhandelingen over het brede scala van bilaterale betrekkingen en de vooruitzichten voor onze samenwerking in de marge van mijn bezoek aan Moldavië om deel te nemen aan de 2e top van de Europese Politieke Gemeenschap in Chișinău,” zei het staatshoofd.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat we met succes onze inspanningen zullen voortzetten om de traditionele vriendschappelijke betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Moldavië te versterken, onze vruchtbare samenwerking te verdiepen, zowel op bilateraal niveau als binnen internationale organisaties, en het potentieel van onze gezamenlijke activiteiten volledig te benutten in overeenstemming met de belangen van onze volkeren.

Op deze opmerkelijke dag wens ik u een goede gezondheid, geluk, succes in uw inspanningen, en de vriendelijke bevolking van Moldavië blijvende vrede en voorspoed,” benadrukte president Ilham Aliyev.