President Ilham Aliyev ontvangt oprichter en CEO van Starwood Capital Group

President van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev ontving Barry Sternlicht, oprichter en CEO van Starwood Capital Group, een van ‘s werelds toonaangevende alternatieve investeringsmaatschappijen.

The Report.az meldt via Azertag.az dat Barry Sternlicht de lopende ontwikkelingsprocessen op alle gebieden in Azerbeidzjan en de in korte tijd behaalde successen opmerkte en zei dat het land een grote rol speelt in de regio. Hij benadrukte dat de langdurige en solide samenwerking met het Staatsoliefonds van de Republiek Azerbeidzjan van groot belang is voor zijn bedrijf en dat ze geïnteresseerd zijn in het verdiepen van deze samenwerking in de toekomst.

President Ilham Aliyev prees de nauwe betrekkingen van het Staatsoliefonds van de Republiek Azerbeidzjan, dat samenwerkt met ‘s werelds grootste en toonaangevende financiële instellingen, met Starwood Capital Group en benadrukte het belang van voortdurende inspanningen om het partnerschap verder te versterken. President Ilham Aliyev noemde de toename van de activa van het Staatsoliefonds van Azerbeidzjan in de periode van volatiele financiële markten positief.

Tijdens de bijeenkomst werd gewezen op het bestaan van een gunstig investeringsklimaat in Azerbeidzjan. Ze wisselden ook van gedachten en benadrukten goede mogelijkheden om lucratieve investeringen te doen in de energiesector, met inbegrip van alternatieve energie, logistiek en toerisme.

Starwood Capital Group, een van ‘s werelds toonaangevende alternatieve investeringsmaatschappijen, werd opgericht in 1991. Het beheerd vermogen bedraagt ongeveer $120 miljard met een kernfocus op het beheer van wereldwijd vastgoed, energie-infrastructuur en leningen. Starwood Capital heeft zijn hoofdkantoor in de VS en heeft geïnvesteerd in meer dan 35 landen. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 5.000 mensen in dienst.

Referentie: Report.az via Azertag.az