President Ilham Aliyev ontvangt premier van Oezbekistan

President van de Republiek Azerbeidzjan Ilham Aliyev heeft de minister-president van de Republiek Oezbekistan Abdulla Aripov ontvangen.

Report.az laat via AZERTAC weten dat het staatshoofd, verwijzend naar zijn recente telefoongesprek met de president van Oezbekistan, zei dat hij tijdens het gesprek Shavkat Mirziyoyev feliciteerde met zijn verpletterende overwinning in de verkiezingen en de positieve dynamiek van de ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen op alle gebieden prees. Het staatshoofd benadrukte het belang van het bezoek van de Oezbeekse premier Abdulla Aripov aan Azerbeidzjan voor het bepalen van de vooruitzichten voor samenwerking.

De president van Azerbeidzjan merkte op dat de bilaterale betrekkingen zich van jaar tot jaar ontwikkelen en sprak zijn vertrouwen uit dat er in de toekomst nieuwe succesvolle projecten voor de uitbreiding van de samenwerking zullen worden uitgevoerd.

Abdulla Aripov bracht eerst de groeten van president Ilham Aliyev over aan de president van Oezbekistan Shavkat Mirziyoyev, en benadrukte dat de president van Oezbekistan altijd blij is met de contacten met zijn vriend en broer president Ilham Aliyev.

Het staatshoofd bedankte voor de groeten en vroeg de premier om zijn groeten over te brengen aan de president van Oezbekistan.

Toen hij erop wees dat president Ilham Aliyev het eerste staatshoofd was dat Shavkat Mirziyoyev feliciteerde na de verkiezingen in Oezbekistan, beschreef Abdulla Aripov dit als een teken van vriendschap en broederschap tussen de staatshoofden en landen.

De premier van Oezbekistan zei dat Azerbeidzjan grote successen heeft geboekt onder het leiderschap van president Ilham Aliyev en benadrukte dat hij diep onder de indruk was van de ontwikkeling van Bakoe.

De premier van Oezbekistan benadrukte het belang van het herstel van de territoriale integriteit van Azerbeidzjan.

De bijeenkomst was gericht op het staatsbezoek van president Ilham Aliyev aan Oezbekistan en de prioriteitsgebieden die tijdens dit bezoek zijn vastgesteld in verband met de alomvattende ontwikkeling van de bilaterale samenwerking. Ze prezen de resultaten van het werk dat in deze richting is gedaan en benadrukten nieuwe projecten die zijn uitgevoerd op het gebied van economie, handel, investeringen, energie, landbouw, transport, logistiek en industrie.

Tijdens het gesprek benadrukten ze het belang van de Middle Corridor en bespraken ze de vooruitzichten voor deelname van Oezbeekse bedrijven aan de vrije economische zone die in Azerbeidzjan is gecreëerd en de activiteiten van de intergouvernementele commissie. De partijen wezen ook op het belang van de 12e bijeenkomst van de Gemengde Intergouvernementele Commissie Azerbeidzjan-Oezbekistan op 18 juli in Shusha.

10:57

De president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev heeft de premier van Oezbekistan Abdulla Aripov ontvangen.