President Ilham Aliyev ontvangt staatssecretaris van de Heilige Stoel

Ilham Aliyev, president van de Republiek Azerbeidzjan, heeft de staatssecretaris van de Heilige Stoel, kardinaal Pietro Parolin, ontvangen, zo meldt Report.az.

President Ilham Aliyev benadrukte het belang van wederzijdse bezoeken voor het verdiepen van de bilaterale betrekkingen en herinnerde aan zijn bezoek aan het Vaticaan in 2020 en zijn ontmoeting met Pietro Parolin, evenals het bezoek van paus Franciscus aan Azerbeidzjan.

Het staatshoofd sprak het vertrouwen uit dat het bezoek van kardinaal Pietro Parolin zal bijdragen aan de uitbreiding van de bilaterale banden.

Na zijn ontmoeting met de president van Azerbeidzjan bracht kardinaal Pietro Parolin de groeten en beste wensen van paus Franciscus over aan het staatshoofd, evenals zijn dankbaarheid voor de aandacht die wordt besteed aan de katholieke gemeenschap in het land.

President Ilham Aliyev bedankte voor de groeten en warme woorden en vroeg Pietro Parolin zijn groeten over te brengen aan paus Franciscus.

Het staatshoofd nam nota van de opening van de ambassade van Azerbeidzjan in de Heilige Stoel.

Kardinaal Pietro Parolin bedankte voor de opening van de ambassade en feliciteerde het staatshoofd ter gelegenheid van de 100e verjaardag van Grote Leider Heydar Aliyev.

Tijdens het gesprek prezen ze de succesvolle samenwerking tussen de Heydar Aliyev Foundation en de Heilige Stoel.

Kardinaal Pietro Parolin prees de lopende werkzaamheden voor de restauratie van religieuze monumenten in Azerbeidzjan en had grote waardering voor de activiteiten van de Heydar Aliyev Stichting met betrekking tot de lopende restauratiewerkzaamheden in de katholieke kerk.

11:25

Ilham Aliyev, president van de Republiek Azerbeidzjan, heeft de staatssecretaris van de Heilige Stoel, kardinaal Pietro Parolin, ontvangen, zo meldt Report.az.