Presidenten van VAE en Azerbeidzjan ontmoeten elkaar in Dubai

President Ilham Aliyev van de Republiek Azerbeidzjan, die de Verenigde Arabische Emiraten bezoekt om deel te nemen aan de Wereld Klimaat Actie Top die wordt georganiseerd in de zijlijn van de 28e Conferentie van de Partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake Klimaatverandering – COP28, heeft een ontmoeting gehad met president Sjeik Mohamed bin Zayed Al Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten in de stad Dubai, zo meldt Report.az.

Het staatshoofd feliciteerde Sjeik Mohamed bin Zayed Al Nahyan met het feit dat de Verenigde Arabische Emiraten gastheer zijn en de 28e Conferentie van de Partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering – COP28 – uitstekend hebben georganiseerd.

De partijen prezen de algehele ontwikkeling van de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en de VAE op basis van vriendschap en broederschap.

Ze noemden de 230 MW Garadagh zonne-energiecentrale, gebouwd met investeringen van Masdar, een bedrijf uit de VAE, en de deelname van vier ministers uit de VAE aan de opening ervan als een treffend voorbeeld van vriendschap tussen de twee landen. President Ilham Aliyev onderstreepte dat het volume aan hernieuwbare energie 10 gigawatt zal bereiken dankzij de contracten die met partners uit de VAE zijn getekend.

Tijdens het gesprek benadrukten ze het belang van het gezamenlijke investeringsfonds dat tussen de twee landen is opgericht, en voegden eraan toe dat dit een belangrijke bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van de economische en handelsbetrekkingen en de samenwerking op het gebied van wederzijdse investeringen.

De presidenten benadrukten het belang van succesvolle samenwerking en deelname aan gezamenlijke projecten tussen SOCAR en Abu Dhabi National Oil Company – ADNOC.

De partijen bespraken de samenwerking tussen de AD Ports Group van de VAE en Azerbeidzjan op het gebied van haven-tot-haven, scheepvaart, transport en logistiek, en merkten op dat er grote mogelijkheden zijn voor partnerschap op het gebied van transport en logistiek in de richting van de Middle Corridor.

President Ilham Aliyev nodigde de president van de Verenigde Arabische Emiraten uit voor een bezoek aan Azerbeidzjan. De uitnodiging werd dankbaar aanvaard.

Ze wisselden ook van gedachten over regionale kwesties.

17:41

Op 30 november ontmoette de president van de Republiek Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, de president van de Verenigde Arabische Emiraten, Sjeik Mohamed bin Zayed Al Nahyan, in de stad Dubai.

17:24
Op 30 november begon de ontmoeting tussen de president van de Republiek Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, en de president van de Verenigde Arabische Emiraten, Sjeik Mohamed bin Zayed Al Nahyan, in de stad Dubai.