Rais van Republiek Tatarstan Rustam Minnikhanov arriveert in Azerbeidzjan

Rais van de Republiek Tatarstan van de Russische Federatie Rustam Minnikhanov is vandaag begonnen aan een bezoek aan de Republiek Azerbeidzjan.

Op de internationale luchthaven van Zangilan werd Rais van de Republiek Tatarstan van de Russische Federatie Rustam Minnikhanov ontmoet door de speciale vertegenwoordiger van de president van Azerbeidzjan in de districten Jabrayil, Gubadli en Zangilan, die deel uitmaken van de economische regio Oost-Zangazur, Vahid Hajiyev, de ambassadeur van Azerbeidzjan in Rusland Polad Bulbuloglu en andere functionarissen.

Visiting Rais of the Republic of Tatarstan of the Russian Federation Rustam Minnikhanov together with President of Azerbaijan Ilham Aliyev have left for Baku from Zangilan International Airport.

Rustam Minnikhanov arriving in Azerbaijan

Hij is geïnformeerd over de lopende werkzaamheden in de districten Jabrayil, Gubadli en Zangilan, die deel uitmaken van de oostelijke economische regio Zangazur, meldt AZERTAC.

De speciale vertegenwoordiger van de president van de Republiek Azerbeidzjan in de economische regio Oost-Zangazoer, Vahid Hajiyev, heeft een presentatie gegeven over de lopende werkzaamheden in de districten Jabrayil, Gubadli en Zangilan.

De Rais van Tatarstan werd eerst geïnformeerd over de internationale luchthaven van Zangilan. De luchthaven werd op 20 oktober 2022 geopend met medewerking van de president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev en de president van Türkiye Recep Tayyip Erdogan. De luchthaven kan alle soorten vliegtuigen ontvangen en 200 passagiers per uur vervoeren.

De totale oppervlakte van de districten Jabrayil, Gubadli en Zangilan bedraagt 2.580 vierkante kilometer. Het proces van herhuisvesting van intern ontheemden is begonnen onder het Great Return State programma. Het aantal IDPS uit deze regio bedraagt in totaal 152.200.

Rustam Minnikhanov werd geïnformeerd over ontmijningswerkzaamheden, het wegennet en de elektriciteitsinfrastructuur in de regio.

De Rais kreeg ook informatie over het industriepark Araz Valley Economic Zone. In totaal werd 32,7 miljoen manats geïnjecteerd in de uitvoering van de projecten in het industriepark.

Referentie: Azertag.az