Rusland nodigt Azerbeidzjan, Armenië uit om trilaterale dialoog van parlementsleden te starten

Rusland heeft Azerbeidzjan en Armenië aangeboden om een trilaterale dialoog te starten via parlementariërs, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov na de resultaten van de trilaterale bijeenkomst op 25 juli, meldt Report.az.

Lavrov sprak de hoop uit dat de besprekingen van 25 juli ook op andere gebieden een positieve impuls zullen geven aan het onderhandelingsproces.

“Het dichtstbijzijnde resultaat in dit stadium is het bereiken van een overeenkomst in een trilaterale werkgroep onder leiding van drie vicepremiers die zich bezighouden met het bereiken van overeenstemming over specifieke kwesties met betrekking tot het deblokkeren van de transportverbindingen in de regio. In deze context zullen zich ook perspectieven openen voor de uitvoering van veelbelovende projecten in de transportsector, die niet alleen een regionaal, maar ook een breder karakter hebben gekregen,” zei de Russische minister.

Moskou verwacht dat de ondertekening van een vredesverdrag het hoogtepunt zal zijn van een uitgebreid onderhandelingsproces tussen Bakoe en Jerevan.