Russen, Georgiërs, Joden en andere volkeren die in Azerbeidzjan wonen, vormen de basis van een multiconfessionele staat: Naghiyev

Op dit moment stellen sommige Armeense ideologen de onmogelijkheid van het samenleven van Armeniërs en Azerbeidzjanen aan de orde, verwijzend naar de geschiedenis, zei het hoofd van de Staatsveiligheidsdienst, kolonel-generaal Ali Naghiyev, op de internationale conferentie over “Het vergroten van nationale en wereldwijde inspanningen om het lot van vermiste personen op te helderen”, meldt Report.az.

“Dan rijst de vraag hoe het kon gebeuren dat de Armeense bevolking tot het begin van het militaire conflict in comfortabele omstandigheden leefde in de stad Bakoe en andere delen van Azerbeidzjan, waaronder Karabach, en voldoende invloed had in de samenleving. In tegenstelling tot het mono-etnische Armenië, vormen de Russische, Georgische, Joodse en andere volkeren die vandaag de dag in Azerbeidzjan wonen de basis van een multi-etnische en multi-confessionele staat,” zei het hoofd van de dienst.

“Wij nodigen de Armeense bevolking van Azerbeidzjan uit om bij ons te wonen. De staat Azerbeidzjan en de Azerbeidzjanen willen geen oorlog. Vandaag geven we prioriteit aan het snellere herstel van onze nederzettingen die verwoest zijn als gevolg van militaire agressie en de terugkeer van 750.000 ontheemden naar hun huizen in korte tijd,” benadrukte hij.