Russische vredeshandhavers boden Armeniërs aan de levering van 40 ton meel van Bakoe naar Khankandi toe te staan

Russische vredeshandhavers boden aan om de levering van 40 ton meel van Baku naar Khankandi toe te staan. Maar Armeense bandieten in Garabagh accepteerden hun aanbod niet, meldt APA.

Volgens David Ishkhanyan, hoofd van de Dashnaks in Garabagh, werd de kwestie van de levering van de humanitaire vracht die van Baku naar Khankendi werd gestuurd gisteren besproken met het commando van de Russische vredesmacht, maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op.
David Ishkhanyan zei dat de nieuwe commandant van het Russische vredeshandhavingscontingent net in Garabagh is aangekomen en dat hij nog steeds niet op de hoogte is van de situatie.

Op 29 augustus stuurde de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan (ARCS) 40 ton meel naar inwoners van Armeense afkomst die in Garabagh wonen. Twee vrachtwagens met 40 ton meel staan sinds gisteren te wachten bij de Russische vredeshandhavingspost aan de weg Aghdam-Khankandi. Er zijn besprekingen gaande met de Russische vredesmacht om de levering van de lading aan Khankandi te vergemakkelijken.