Secretaris-generaal van de VN heeft grote waardering voor de activiteiten van Azerbeidzjan binnen het NAM-voorzitterschap

“Ik heb grote waardering voor de activiteiten van Azerbeidzjan in het kader van het voorzitterschap van de Niet-Gebonden Beweging (NAM),” zei secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres in zijn boodschap aan de ministeriële bijeenkomst van het Coördinatiebureau van de NAM.

De boodschap werd verwoord door Tatiana Valovaya, de directeur-generaal van het VN-kantoor in Genève (VN Genève), die deelnam aan de vergadering.

In zijn toespraak merkte Guterres op dat Azerbeidzjan tijdens het voorzitterschap van de Niet-Gebonden Beweging heeft bijgedragen aan de bespreking en oplossing van de uitdagingen waar de wereld voor staat.

“Ik bedank president Ilham Aliyev voor het succesvolle voorzitterschap van de Niet-gebonden Beweging, ik waardeer ten zeerste de rol en activiteit van het land in het vervullen van de beginselen en normen van de organisatie,” zei Guterres.

Hij wees ook op de bijdrage van Azerbeidzjan aan de strijd tegen de pandemie van het coronavirus in het kader van de niet-gebonden beweging.

Guterres voegde eraan toe dat de wereld te kampen heeft met conflicten, klimaatproblemen, een instabiele economie en andere problemen die een bedreiging vormen voor de mensheid: “De activiteit van de Niet-gebonden Beweging draagt bij aan de strijd tegen cataclysmen.”

Referentie: Report.az