Separatisten blokkeren nog steeds de toegang tot Khankendi voor Russische voedselladingen voor Armeniërs uit Garabagh

De doortocht naar Khankendi van een vrachtwagen met vracht voor de Armeense bewoners van de Garabagh-regio van Azerbeidzjan, die gestuurd is door het Russische Rode Kruis, heeft nog steeds vertraging opgelopen.

De vrachtwagen, die gestuurd werd in het kader van het samenwerkingsmemorandum tussen de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan en het Russische Rode Kruis op initiatief van de Russische regering, bevindt zich nog steeds in Barda, zo meldt Karabach24, met verwijzing naar Report.az.

De levering van de vracht wordt uitgevoerd om te voldoen aan de behoeften van Armeense inwoners die in de economische regio Karabach van Azerbeidzjan wonen. Een vrachtwagen met voedsel en non-food artikelen werd voor de genoemde doeleinden vanuit de Russische Federatie gestuurd.

Eerder zeiden de separatisten op het grondgebied van Azerbeidzjan, waar het Russische vredeshandhavingscontingent tijdelijk is gestationeerd, dat zij voedselvrachten zouden ontvangen via de weg Aghdam-Khankendi.

Volgens het gezamenlijke samenwerkingsmemorandum van de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan en de Russische Rode Kruisvereniging op initiatief van de Russische regering, met als doel te voorzien in de voedselbehoeften van de Armeense inwoners die in de economische regio Garabagh in Azerbeidzjan wonen, heeft de Russische Rode Kruisvereniging op 9 september in totaal één vrachtwagen met voedsel en non-food producten geleverd.

In overeenstemming met de relevante wetgeving van de Republiek Azerbeidzjan stak de vrachtwagen rond 14:30 uur het grondgebied van Azerbeidzjan over vanaf het vertrekpunt Samur om de voedselvracht af te leveren in de stad Khankendi via de weg Aghdam-Asgaran.