Separatisten in Karabach in Azerbeidzjan weigeren voedselleveranties uit Rusland te accepteren

De doortocht van een vrachtwagen met voedselvoorraden uit Rusland voor Armeniërs die in het Azerbeidzjaanse Khankendi wonen heeft vertraging opgelopen, meldt het Karabakh Bureau van Trend.

De vrachtwagen staat nog steeds in het district Barda, hoewel het voedsel bestemd voor Armeense families die in Khankendi wonen vandaag rond 10:00 (GMT+4) in Askeran afgeleverd zou worden.

De vertraging van de levering is aan de ene kant een gevolg van een ander onconstructief standpunt van het separatistische regime in Karabach, en is volgens betrouwbare bronnen ook een gevolg van de druk van het Internationale Comité van het Rode Kruis en het Westen op de Russische Rode Kruisvereniging.

Ondertussen, op initiatief van de Russische kant, in overeenstemming met het memorandum van samenwerking tussen de Azerbeidzjaanse Rode Halve Maan en de Russische Rode Kruisvereniging, om te voldoen aan de voedselbehoeften van de Armeense inwoners die in de economische regio Karabach van Azerbeidzjan wonen, heeft de Russische Rode Kruisvereniging, overeenkomstig de wetgeving van Azerbeidzjan, besloten voedsel en niet-voedsel te leveren aan de stad Khankendi via de weg Aghdam-Askeran.