Vertegenwoordiger van Azerbeidzjan ontmoet minister van Buitenlandse Zaken van Palestina

De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riyad Al-Maliki had een ontmoeting met het hoofd van de vertegenwoordiging van Azerbeidzjan in Palestina, Ilham Nazarli, zo meldt Report.az.

De minister had grote waardering voor de vriendschappelijke en broederlijke betrekkingen tussen Palestina en Azerbeidzjan, de historische relaties en de nauwe historische en culturele waarden die de volkeren van beide landen verenigen.

Riyad Al-Maliki zei dat het besluit van Azerbeidzjan om een vertegenwoordigingskantoor te openen in Ramallah een zeer positieve stap is, en dat het de samenwerking met Azerbeidzjan op vele gebieden zal versterken, vooral op het gebied van toerisme en onderwijs, en zal bijdragen aan de versterking van de betrekkingen tussen de twee landen.

De minister benadrukte ook dat de solidariteit van Azerbeidzjan met Palestina, het stemmen voor resoluties met betrekking tot het Palestijnse probleem in de VN en alle andere internationale kringen, en het nakomen van de verplichting om UNRWA te steunen van groot belang zijn voor Palestina.

Aan het einde van de bijeenkomst wenste de minister van Buitenlandse Zaken de vertegenwoordiger van Azerbeidzjan, Ilham Nazarli, succes met zijn nieuwe missie. Hij merkte op dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Palestina en verschillende sectoren van de organisatie bereid zijn om hem met al hun mogelijkheden te steunen zodat de diplomatieke activiteit van de vertegenwoordiger van Azerbeidzjan in Palestina succesvol zal zijn.

Ilham Nazarli bracht op zijn beurt de groeten over van Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jeyhun Bayramov aan Riyad Al-Maliki.