Viceminister van Buitenlandse Zaken: Italië steunt territoriale integriteit van Azerbeidzjan

Italië steunt de territoriale integriteit van Azerbeidzjan, zei vice-minister van Buitenlandse Zaken van Italië Edmondo Cirielli tijdens een ontmoeting met de vertegenwoordiger van de Azerbeidzjaanse president voor speciale opdrachten, Elchin Amirbayov.

Tijdens de ontmoeting bespraken de partijen de situatie in de zuidelijke Kaukasus en het proces van normalisering van de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Armenië.

Cirielli bevestigde de steun van Italië voor de territoriale integriteit van beide landen en riep Bakoe en Jerevan op tot een dialoog om duurzame vrede te bereiken.

De onderminister sprak ook zijn tevredenheid uit over het uitstekende niveau van de bilaterale betrekkingen, dat wordt bevestigd door het huidige strategische partnerschap tussen Rome en Bakoe.

13:00

De vertegenwoordiger van de Azerbeidzjaanse president voor speciale opdrachten, Elchin Amirbayov, heeft een ontmoeting gehad met de Italiaanse onderminister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Edmondo Cirielli.

Het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken (MFA) deelde op X mee dat tijdens de ontmoeting het belang van het versterken van het bilaterale strategische partnerschap op alle gebieden werd opgemerkt.

Er werd benadrukt dat Italië de processen in de regio nauwlettend volgt en de dialoog ondersteunt.