Voorzitter Slowaaks parlement bezoekt Aghdam, maakt kennis met “Smart village” project

Als onderdeel van zijn reis naar de bevrijde gebieden van Azerbeidzjan heeft de delegatie onder leiding van voorzitter van de Nationale Raad van de Slowaakse Republiek Boris Kollár een bezoek gebracht aan het dorp Bash Garvand in het district Aghdam, zo meldt Karabach24, onder vermelding van Report.az.

De delegatie maakte kennis met het “Smart village” project dat Slowakije in het dorp zal uitvoeren.

De speciale vertegenwoordiger van de president van de Republiek Azerbeidzjan in de bevrijde gebieden van de Economische Regio Karabach (met uitzondering van het district Shusha), Emin Huseynov, gaf gedetailleerde informatie over het project. Hij zei dat het derde “Smart village” project zal worden uitgevoerd in het dorp Bash Garvand in het district Agdam. “In tegenstelling tot eerdere projecten is het de bedoeling dat het dorp Bash Garvand wordt gerestaureerd als een “slim dorp”, ontworpen door specialisten uit de Slowaakse Republiek.

De fundering van het eerste dergelijke project werd gelegd in het district Zangilan, dat werd bevrijd van de bezetting. Toonaangevende bedrijven uit Türkiye, Israël, Italië en China namen deel aan het “Smart Village” project, waarvan de eerste steen werd gelegd op 26 april 2021 met de deelname van president Ilham Aliyev.