Voorzitter van AIR Center: Frankrijk voert diplomatieke oorlog tegen Azerbeidzjan

Na de antiterroristische maatregelen hebben Frankrijk en andere landen absoluut met twee maten gemeten ten opzichte van Azerbeidzjan, zei de voorzitter van het Center of Analysis of International Relations (AIR Center), Farid Shafiyev, op de persconferentie over de resultaten van de activiteiten van het centrum in 2023, zo meldt Report.

“Frankrijk voert een diplomatieke oorlog tegen Azerbeidzjan. Voor de eerste keer werd er een voorstel tegen Azerbeidzjan gedaan in het kader van de VN-Veiligheidsraad en dat mislukte. Volgens de informatie die ik heb, willen ze deze kwestie in de herfst, oktober-november, opnieuw aan de orde stellen,” voegde hij eraan toe.

Het hoofd van het centrum zei dat sommige Franse politici het standpunt van het Franse leiderschap over Azerbeidzjan niet steunen: “Als dit gebeurt, zal er geen positieve vooruitgang zijn in de betrekkingen met Frankrijk. De betrekkingen tussen Azerbeidzjan en het Westen zijn echter belangrijk voor beide partijen. Maar er zijn rode lijnen, iedereen moet begrijpen dat territoriale integriteit en soevereiniteit nooit een onderwerp van compromis kunnen zijn voor Azerbeidzjan. We hebben economische betrekkingen met Frankrijk, maar het is Frankrijk dat voor spanning zorgt op politiek en diplomatiek niveau. We maken ons ook zorgen over de militaire samenwerking tussen dit land en Armenië. Als Armenië zich bewapent, tegen wie is het dan?!”