VS vindt bijeenkomsten Azerbeidzjan-Armenië deze week belangrijk

De VS beschouwt de bijeenkomsten van de ministers van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan en Armenië, georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, als belangrijk en gelooft dat er vooruitgang zal worden geboekt, zei Matthew Miller, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, tijdens een reguliere briefing, meldt Report.az.

“Ik zal zeggen dat we blijven geloven dat vrede binnen handbereik is. We hebben deze twee partijen al eerder ontvangen. De minister heeft bij een aantal gelegenheden met beide ministers van Buitenlandse Zaken gesproken. Wij denken dat de ontmoetingen deze week belangrijk zijn. We vinden het belangrijk dat ze vooruitgang laten zien. En dus wacht ik met een oordeel over wat er gaat gebeuren totdat deze drie dagen van ontmoetingen zijn afgelopen, maar we denken wel dat vrede binnen handbereik is als de twee partijen hun meningsverschillen opzij zetten,” merkte hij op.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is gastheer voor een nieuwe ronde van vredesbesprekingen tussen Azerbeidzjan en Armenië. Op 27 juni had de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken bilaterale ontmoetingen met de ministers van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan en Armenië Jeyhun Bayramov en Ararat Mirzoyan.

De onderhandelingen zullen tot 29 juni duren.