West-Azerbeidzjaanse gemeenschap verwerpt anti-Azerbeidzjaanse verklaring van Australische regering

De West-Azerbeidzjaanse Gemeenschap verwerpt de anti-Azerbeidzjaanse verklaring van de Australische regering van 17 oktober 2023, aldus de Gemeenschap in een verklaring, volgens Report.az.

“Australië, dat de Aboriginal volkeren heeft vernietigd en nog steeds hun rechten niet erkent, dat één van de landen is die ooit tegen de VN-verklaring over de rechten van inheemse volkeren heeft gestemd, en dat met valse beschuldigingen heeft deelgenomen aan de invasie van Irak, kan één van de laatste landen zijn die een “advies” aan Azerbeidzjan geeft.

De “verwachtingen” van Azerbeidzjan van een land dat tegen de erkenning van de grondwettelijke rechten van de inheemse volken stemde, en zich uitsprak tegen de toetreding van Azerbeidzjan tot de andere gelijkgezinde landen in de VN-Mensenrechtenraad, zijn niets anders dan hypocrisie. In plaats van zulke schadelijke verklaringen af te leggen, zou Australië echte stappen moeten zetten in de richting van verzoening met de aboriginals. Australië zou een einde moeten maken aan het benaderen van landen en kwesties op basis van religieuze en etnische sympathieën, en aan zijn kruisvaardersmentaliteit,” voegde de Gemeenschap eraan toe.