Zogenaamde “verkiezingen” in Karabach in Azerbeidzjan hebben geen rechtsgrond – Raad van Europa

De zogenaamde “presidentsverkiezingen” in het Azerbeidzjaanse Khankendi hebben geen wettelijke basis, aldus Marija Pejčinović Burić, secretaris-generaal van de Raad van Europa, meldt Karabach24, verwijzend naar Trend.

Respect voor internationale normen is een sleutelwoord. De Raad van Europa roept op om de spanningen te de-escaleren, een dialoog aan te gaan en de vrede te herstellen. Wij staan klaar om te ondersteunen, schreef ze op haar pagina op X (Twitter).

Eerder riep het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de internationale gemeenschap op om de zogenaamde “verkiezingen” scherp te veroordelen. Het ministerie merkte op dat het houden van de zogenaamde “verkiezingen” opnieuw duidelijk aantoont dat Armenië en het door Armenië gecreëerde marionettenregime, die stappen hebben ondernomen om de status quo te handhaven en hun bezettingspolitiek voort te zetten, niet echt geïnteresseerd zijn in het vredesproces, maar integendeel de weg van provocatie en escalatie van de situatie zijn ingeslagen.